Marijke KuijpersDrs. Marijke D.C. Kuijpers BBA (1964)

Marijke is ervaren in het begeleiden van mensen die opeens een groot vermogen verwerven, zoals directeuren-grootaandeelhouders die hun onderneming verkopen en erfgenamen. Haar kracht is om complexe financiële zaken op een eenvoudige wijze uit te leggen en te zorgen dat adviezen aansluiten bij de persoonlijke situatie van de cliënt. De aangrijpende verhalen van erfgenamen over de uitdagingen die een grote erfenis met zich meebrengt, waren voor haar aanleiding om in 2009 het kwalitatieve onderzoek Vermogensoverdracht in Nederland te starten.

Marijke heeft ruim twintig jaar bancaire ervaring met zowel institutionele als particuliere relaties bij diverse banken in Nederland. In 2008 was zij een van de oprichters van Guidato. Guidato heeft een heldere aanpak om de volgende generatie samen met de ouders stapsgewijs voor te bereiden op de kansen en verantwoordelijkheden van het vermogen. Wij richten ons op de ontwikkeling van zowel de familie als de individuele familieleden en de continuïteit van het familievermogen, inclusief het familiebedrijf. Zo dragen wij bij aan Waarde voor Generaties.

Marijke behaalde haar bachelors bedrijfskunde aan Nyenrode, studeerde financiële economie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en heeft de postdoctorale studie VBA (vereniging Beleggingsanalisten) afgerond. Marijke spreekt verder regelmatig op congressen in binnen- en buitenland, waarbij de focus ligt op vermogensoverdracht en de noodzaak om de volgende generatie voor te bereiden op de erfenis.

Sinds 2005 is zij vrijwilliger bij MamaCash, een internationaal vrouwenfonds, waar zij van 2006 tot 2013 bestuurslid was. Vanaf 1 april 2013 is zij penningmeester van St. Fonds Catharine van Tussenbroek, een fonds dat vrouwen helpt om zich wetenschappelijk te ontplooien. Een andere passie is lesgeven over financiële zaken en daaraan gerelateerde onderwerpen. Via Stichting LEF geeft zij regelmatig les aan ROC leerlingen om hen financieel bewuster te maken.

Raimund Kampv2Mr. Raimund N.J. Kamp (1972)

Het realiseren van ideeën is een van de belangrijke drijfveren van Raimund die als een rode draad door zijn leven lopen. Een combinatie van zijn ondernemende geest met een bovengemiddelde interesse voor de mens en de rol van geld en vermogen, leidde tot het oprichten van Guidato.

In zijn voormalige rol als fiscalist voor vermogende families en ondernemers kwam hij er achter dat bij het openvallen van een erfenis de familiedynamiek een cruciale rol speelt. Waarom is vermogen voor sommige families een bron van vreugde en voor andere families een splijtzwam? In de fiscale en juridische advisering zou voor familiedynamiek in zijn ogen meer aandacht moeten zijn. Deze vraag bleef hem boeien en heeft geleid tot het idee om het kwalitatieve onderzoek Vermogensoverdracht in Nederland te houden. Door dit intensieve onderzoek heeft hij inzicht in de extra dimensie van vermogen in een gezin en de uitdagingen om de kinderen zo goed mogelijk voor te bereiden op hun toekomstige erfenis.

Raimund studeerde fiscaal en notarieel recht aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is achtereenvolgens werkzaam geweest als fiscalist bij Arthur Andersen in Amsterdam en London, Ernst & Young en MeesPierson. In zijn rol adviseerde hij (inter)nationale ondernemende families over de bescherming en overdracht van hun (ondernemings)vermogen. Hierdoor spreekt hij de taal van de adviseurs en kan hij optimaal samenwerken als een linking pin tussen de cliënt en diverse adviseurs. Sinds een aantal jaren geeft hij les aan cursisten van de Financiële Planning opleiding en ontwikkelt hij cursussen.

In zijn rol als adviseur, docent, onderzoeker en spreker deelt hij op gepassioneerde wijze zijn inzichten in de leefwereld van vermogende particulieren, trends in family offices en private banking.

Ad Kilv2Prof. dr. Ad J. Kil (1947)

Ad is hoogleraar Didactiek van Research voor Professionals aan de Nyenrode Business Universiteit. Hij heeft zijn ideeën over promoveren door professionals praktisch vormgegeven in het Nyenrode Executive Doctorate Program, een programma waarvan hij directeur is. Met ingang van mei 2012 wordt het Executive Doctorate Program door de Nyenrode Business Universiteit ook in Chengdu (China) verzorgd, in samenwerking met het Nordic International Management Institute (NIMI).

Ad was eerder professor Human Resource Development aan de Nottingham Law School (UK), directeur van Master Opleiding Conflict Management aan de Universiteit van Maastricht en dean van het International Institute voor de Financial Industry. Ad is ook actief als consultant, opleider en onderzoeker in onder meer de professional service industrie, real estate en conflictmanagement.

Na zijn studie sociale pedagogiek/psychologie behaalde hij een PGDip P&O, PGDip Corporate Education, een MA Managing Human Resources, een MBA Legal Practice, een MSc Human Resource Development. Hij promoveerde aan de Radboud Universiteit in Management Sciences and Business Administration op het onderwerp competenties van managing partners van advocatenkantoren.